Matkalippu kohti Intuitiota

 

Matkalippu kohti  Intuitiota



Viime keväänä korona muutti monen perheen matkasuunnitelmia, myös meidän.  Tilalle sain mahtavan matkalipun, jossa kohteena on Intuitio. Otin matkalipun ilolla vastaan. Lipussa luki, että Intuitio  johdattaisi ja rohkaisi minua avaamaan silmäni, sisintäni, ymmärtämään itseäni ja työyhteisöni johtamista,  siihen liittyviä pieniä tai  isoja näkymättömiä polkuja ja kaistoja.

Aloitin matkajärjestelyt ennen matkalle lähtöä. Kevätauringon paistaessa toukokuun alussa löysin ensimmäisen matkalla tarvittavan tavaran eli muistikirjan.

Muistikirja on ollut minulle tärkeä ja sen merkitys on lisääntynyt matkan aikana. Usein kirjaan ylös aamuisin herättyäni ajatuksia, joita alitajuntani on työstänyt yön aikana. Tunne on ihana, kun huomaan, että  edellisen päivän kysymykset  tervehtivät minua aamulla vastauksilla.  

Uskon, että intuituiolla oli merkitystä valinnallani pääsiäisenä , kun päätin osallistua virtuaalijumppaan Lontoossa asuvan tyttäreni kanssa.  Koin, että haluan olla korona-aikaan hänen kanssaan jumpassa, kun hän ei pääse luoksemme.   Tällä Intuitio- lipulla  olen päässyt avaamaan omaa sydänchakraani joka kerta jumpan loppurentoutuksessa. Eräällä jumppakerralla jumpan vetäjä puhui Sadia Brucesta. Hän on Movement Specialist: ” Voices we love. Return to Your inner refuge where the song and rhythm of Your heart are always playing.”  Vapaasti käännettynä:  Palaa sisäiseen turvapaikkaasi, jossa sydämesi kappale ja rytmi soi aina.  

 Erityisesti korona-aikaan on tärkeää kokea olevansa turvassa ja löytää oma turvapaikka, jossa on hyvä olla. Halusin tarjota henkilökunnalleni tämän upean koulutuksen antia ope-, peda- ja viikkopalavereissa. Palaverirakenteita olemme muuttaneet siten, että keskusteluille ja   rentoutusharjoitukselle jää joka kerta aikaa. Olemme pohtineet paljon mm. miten jokainen kokee olonsa turvalliseksi työpaikallamme.

Olemme tietoisesti luoneet perjantai-kahveista kiireettömiä. Koko kevään ja syksyn olemme juoneet kahvit ulkona siten, että jokainen tiimi vuorollaan oli kahvilan pitäjänä. Perjantaisin olemme saaneet kokea mm musiikin koskettavan voiman, keskustelua turvallisuudesta, rentoutusharjoituksia yms. Uskon, että perjantaikahvilat ovat lisännee turvallisuuden tunnetta ja yhteisöllisyyttä.

Matkalla voi tavata uusia ystäviä. Näin myös minulle kävi. Olen saanut Intuition kehittämishankkeemme  myötä mahdollisuuden antoisiin keskusteluihin ja ajatusten vaihtoon kahden mahtavan ryhmäläisemme kanssa. Perustimme oman wup-ryhmän, jonka nimesimme "IntuitioNeroiksi".  

Edesmenneen Koiviston sanoin: tärkeintä ei ole määränpää vaan matka.

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Less is more – yhteystaidot työhyvinvoinnin avaintekijänä