Matkalla

 

     





                                                                                 

Matkalla kohti intuition hyödyntämistä...

Elokuvaohjaaja David Lynch määrittelee intuition näin: ” Intuitio on lopputuloksen näkemistä ja tietämistä. Siinä on mukana tunnetta ja järkeä.”Intuitio on siis tunteen ja järjen yhdistelmä. 

Virittäytyminen intuition äärelle ei tässä hektisessä ja erikoisessa ajassa ole ollut helppoa. Aluksi intuitio oli jotain, mihin oli hyvin vaikea tarttua. Matkallani kohti intuition hytödyntämistä on ollut ja on yhä paljon esteitä.  Pohtimalla ja tiedostamalla oman intuition esteitä, intuitio ja sen mahdollisuudet ovat alkaneet vähitellen kirkastua.

Minulla intuitio yhdistyy vahvasti luovuuteen. Samalla kun mietin, mitä intuition esteitä minulla on ja miten voisin niitä poistaa, pohdin sitä, kuinka omaa luovuuttaan voisi vapauttaa. 

Luovuuteni tarvitsee intuitiota. Ne molemmat tarvitsevat toteutuakseen ja jalostuakseen itsetuntemusta,  kiireettömyyttä, uskoa omiin kykyihin, kykyä nähdä asioita useammasta suunnasta pois totutuista kuvioista. Ne tarvitsevat rohkeutta, yrittämistä ja erehtymistä. Intuitiossa itsensä tuntemisella ja asioiden äärelle pysähtymisellä on suuri merkitys. Intuitioon liittyy myös visionäärisyys; ennakkoluulottomuus ja uskallus haastaa omaa ajattelua ja mieltä.

Koulutuksen kautta olen tutustunut intuitioon ja sen moninaiseen käyttöön. Olen oivaltanut, että intuitiivisia taitoja voi harjoitella ja sitä kautta hyödyntää enemmän intuition mahdollisuuksia myös omassa esimiestyössä. Erilaisten Asta Raamin kanssa tehtyjen kehotietoisuusharjoitteiden kautta on avautunut uusia tapoja päästä intuition äärelle ja saada omaa intuitiota käyttöön. Rentoutunut mieli avaa uusia ajatusvirtoja ja mahdollistaa ajatuksen kulun monipuolisemmin ja tehokkaammin. Positiivinen mieli ja onnellisuus edesauttavat luovuutta ja hyvien ideoiden syntyä. Olen oivaltanut myös, että on osattava tehdä oikeita, riittävän yksinkertaisia kysymyksiä, jotta voi avata intuitiolle mahdollisuuksia.

Koulutuksen myötä olen tietoisesti lisännyt mahdollisuuksia intuition hyödyntämiselle työssäni. Ajatus intuition olemassaolosta ja kehotietoisuuden lisääminen tuovat uudenlaista näkökulmaa usein hyvin analyyttiseen johtamistyöhön ja päätöksentekoon. Olen oppinut, että pienikin kiireetön hetki itsensä kanssa päivässä, avaa mahdollisuuksia intuitiolle. Koulutuksen myötä olen huomannut, että intuitiivinen näkökulma on ollut läsnä työssäni jo aiemminkin esimerkiksi rekrytointiasioiden yhteydessä. En vain ole ollut siitä niin tietoinen kuin nyt.

Oman intuition heräämisen myötä olen yhä enemmän pohtinut, kuinka saada tiimin tai jopa koko työyhteisön intuitio käyttöön. Kuinka kehittää lähi tiimin ja koko työyhteisön vuorovaikutusta sekä vahvistaa psykologista turvallisuutta, jotta intuitiolle tulisi tilaa. Yksi askel tähän suuntaan on positiivisen keskustelun lisääminen ja hyvän huomaaminen. On tärkeää toimia itse esimerkkinä, mutta asian edistämiseen tarvitsen myös muita. Positiivinen pedagogiikka on ollut kehittämiskohteemme jo usean vuoden ajan, mutta panostus siinä on kohdistunut enemmän vuorovaikutukseen oppilaiden kanssa. Nyt on hyvä suunnata sitä tietoisesti myös työyhteisön aikuistenväliseen vuorovaikutukseen. Tähän pyrin vaikuttamaan myös kehittämistehtäväni kautta.

Yksi askel intuition polullani eteenpäin on näiden edellä mainittujen asioiden tietoinen huomioiminen ja käyttäminen työssä. Haastavinta ei ole ollut ajatella intuitiivisesti, vaan löytää uskallus intuitiivisen tiedon käyttöön erilaisissa tilanteissa ja päätöksenteossa sekä toimia tietoisesti intuition ohjaamana.

Koen, että tämä mielenkiintoinen matka kohti intuition hyödyntämistä on vasta alussa. Avoimin mielin, jatkan intuition ajatus repussani kohti tulevaa…

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Less is more – yhteystaidot työhyvinvoinnin avaintekijänä